dinsdag 19 april 2011

Dag 4, 19 april Fes

Vandaag gingen we naar de stad Fes.

Daar hebben we nog hard ons best voor gedaan ook want er wordt daar best veel gestolen. Na een busrit kwamen we er aan. Er was voor ons politiebegeleidinge en een gids geregeld.Dit is ook zeker nodig als je naar Fes gaat want je kan er heel goed de weg kwijt raken. Er zijn ontelbare steegjes, kronkels en splitsingen. Iedere hoek lijkt weer hetzelfde of juist heel anders.Door die kleine steegjes kom je alles tegen. Gebedshuizen, winkeltjes, slagers, bakkers, kledingzaakjes, weverijen, een caravaan van ezeltjes, echte kippen, groenten en fruit kraampjes, parfum winkels,schooltjes, spelende kinderen en scooters. Dan heb ik nog niet alles opgenoemd.
 


Na een tocht door al die steegjes kwamen we bij een binnenplaats waar allemaal weefgetouwen stonden( die van geschiedenis).




Daar werden ontzettend mooie sjaals en doeken van gemaakt in alle kleuren van de regenboog. De mannetjes die ze verkochten maakten bij mij ook een doek om.

Na de weverij gingen we verder door de steegjes naar een leerlooierij. Bij binnenkomst kreeg je eerst een takje munt. Waarom? dat vraag ik jullie als ik terug kom. Nadat we verschillende trappetjes opgeweest waren kregen we van boven dit te zien.

Het zijn bakken waarin de mannetjes de dierenhuiden schoonmaken, wol en vlees. verwijderen, het leer kleuren en drogen. ALs het stuk leer dan klaar is kunnen daat tassen, jassen, riemen, schoenen en nog veel meer van gemaakt worden.  Na het bezoek aan de stad Fes gingen we weer de bus in. Onderweg hebben we de bus langs de kant gezet en hebben we in het zonnetje lekker gepicnikt in een olijfbomengaard.

Toen kwamen we aan in Volubilis.

Dit is een oude romeinse stad waar verschillende volkeren gewoond hebben. Het is ook ontzettend oud. Nu leven we in 2011. Deze stad was van ongeveer 200. Dan zijn de stenen die daar nu nog liggen 1811 eeuwen oud!

Het was al te laat geworden om nog iets te doen dus toen zijn we maar naar het hotel gegaan om te eten en uiteindelijk te slapen.

liefs juf Jessi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten