zondag 17 april 2011

Dag 1, 16 april Casablanca / Rabat

De dag begon met een heerlijk ontbijt met zoete broodjes, groenten en een behgir ( een Marokaans pannenkoekje).
 

Om half 10 vertrok de bus richting de Moskee genaamd Hassan II. Een hele grote moskee met een groot mooi plein gebouwd langs de zee.

Bij binnenkomst kreeg iedereen een plastic zakje voor de schoenen. In de Moskee is er een groot verschil tussen licht en donker. Het licht wat door het raam heen scheen zag er erg mooi uit!
 

Het is er van binnen heel groot en de deuren ook. Er vlogen binnen ook vogels. En Juf Jessi gaat natuurlijk weer in de vogelpoep staan. In de moskee kunnnen wel 25000

Wist je dat:

- De minaret is 200 M hoog. (ongeveer 80 M hoger dan de dom)
- De minaret is 25 M breed.
- De luidsprekers zitten verstopt in de pilaren.
- In de wasruimte onder de moskee zijn de pilaren zo gebouwd dat zij het vocht in de ruimte opnemen.Zo gaan de kroonluchters niet roesten.

Na een rit van 1,5 uur waren we aangekomen in Rabat. Daar zijn we direct naar het restaurantje la Italiana gegaan.

Al klinkt dit niet als een echt Marokkaans restaurant hebben we heerlijk kunnen genieten van de Tajine, Calamares en Brochet. Natuurlijk zijn er altijd die, die voor pizza en pasta kiezen. Na een korte stop bij het Hotel Yasmine zijn we met de bus naar de kasbah gegaan, een verdediging burcht.
Na een tochtje langs blauw-witte huisjes konden we genieten van een uitzicht op zee.
In een ander deel van de Kasbah was een prachtige tuin waar veel mensen genoten van de natuur en gezellig bij elkaar zaten.

Toen we uitgekeken waren in de tuin zijn we doorgegaan naar de medina. Dit is het oudste deel van de stad. Hier zijn ontzettend veel winkeltjes te vinden van zilver tot noga en leer tot lampen.
Hier heb ik lekker veel dingetjes gekocht. Je kijkt je ogen uit als je alle verschillende mensen ziet lopen en weet niet waar je wel of niet moet kijken. Het is een wirwar van mensen, brommertjes die midden op straat staan en locals die aan het onderhandelen zijn over de prijzen. Dit vond ik ook nog moeilijk.
Om 8 uur werd het eten geserveerd. Citroen rozijnkip met gele rijst. Het nagerecht was een Marokkaans danoontje in de smaken pitstache, banaan en vanille met verse banaan. Na het eten hebben we nog een drankje gedaan in een super de luxe 5 sterren hotel. Wat was het daar mooi!
Wij kijken in spanning uit naar morgen!Smile
Veel liefs Juf Jessi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten